Thursday, September 4, 2008

Cuti raya time!

Yeah.. raya datang lagi.. Yeay!!! Dulu2 masa kecik2 boleh la yeay yeay kan..excited semacam je nak raya. Dah umur 30an ni, rasa excitednye dah bertukar lain. Bukan excited nak sambut raya, tapi excited nak beli baju raya utk kids AND also excited nak isi borang cuti utk raya. Email dah pun di war2kan by mr bos's beloved assistant a.k.a mak buyung a.k.a Mimi. We ols diarahkan untuk mengisi borang cuti dgn kadar segera sebab nak submit to HR by the 10th. Wow.. that is early..! Tapi cuti punye pasal, layan kan je lah. So here we are in the office berebut nak isi borang. Eh berebut ke? Tak berebut pun. Saja exaggerate.


Mr Bos plak mengarahkan kami2 dengan bijaksananya merancang cuti staff disebabkan aktiviti hujung bulan. Sure ada yg berwonder, apa kena mengena cuti dgn hujung bulan. Tah.. apa hubung kait nye ye? Ada ke? Ada ke? Ihhh..mana adaaaaa.. *in denial syndrom*


Anyway, my cuti raya will be from 29th Sept to 6th Oct. 29th tu nak pegi merendek kejap and kemas beg balik kampung and kemas2 rumah for prep raya. 30th tu confirm nak kena cuti sebab umi adam & dina dah nak balik kampung petang 30th tu. Kitorg pun might be leaving for Melaka on the 30th as well. Lepas tu nak ke Batu Pahat plak on the 3rd of raya maybe. So balik PA on the 5th. 6th tu bagi can rest2 kat rumah nak basuh baju segala benda. Haaaa..7th baru boleh datang kerjaaaa dgn cerianya.. Semangat tu nak masuk kerja lepas cuti raya. Best nya best nya.... Tapiiiii..baju raya ku tak ada lagik! Oh tidaksssss....


Ni gambar raya tahun lepas. Adam tak ada baju melayu sebab dia very the mat salehs. Gambar mama tak payah di ambik, sebab berpakaian kain batik, baju tshirt.. dalam pantang ma..

6 comments:

Qey Dora said...

cuba snapshot skit email bos tu.. silap2 dia lah org pertama yg amik cuti 20 hari utk raya..

Nizam said...

la, apasal tak bagi tau tadi ... tidak saya buleh ambilkan

mama adam said...

Kesian adam pagi raya pakai baju kemeja dgn suar katok. Ingatkan baju melayu merah dia tahun lepasnye muat lagi, rupanya tak muat daaaa.. Takpe bro, kita beli baru ye tahun niiii...

mama zarief said...

oit..lamanye cuti raya.. :P.. Jgn lupa buat open house ok..

marjan said...

month end kan time sistem kejong... bos pun cuak lah...

mama adam said...

Potong stim ah jep ni

Mama zarief, mana ada lama. Baru 4 hari wo total. Lain la org tu dapat BON 7 bulan.. ;)